Joan Pera

Actor i Humorista

Ha treballat tota la seva vida per a l'espectacle, gran part d'ella per al teatre, gairebé sempre dins el gènere de la comèdia, on ha compartit durant molts anys escenari amb l'actor andalús Paco Morán, amb qui va tenir un dels seus majors èxits teatrals representant "L'Estranya Parella" de Neil Simon al teatre Borràs de Barcelona, ​​des de 1994 fins 1999: cinc anys consecutius en cartellera. Aquest mateix any, representava amb el mateix actor la comèdia "La Gàbia de les Boges", de Jean Poiret.

També ha realitzat papers per la sèries de televisió, generalment per a Catalunya, i algun que un altre llargmetratge.

És conegut, en la seva faceta d'actor de doblatge, per doblegar a l'espanyol i català a l'actor novaiorquès Woody Allen. Gràcies a la seva veu peculiar, durant més de dues dècades ha dotat de gran personalitat a cada neura excèntrica d'Allen, el qual li està molt agraït i li va oferir un petit paper en la pel·lícula, que va rodar durant l'estiu de 2007 a Espanya, titulada Vicky Cristina Barcelona.

88-Joan-Pera-

Des de el 12 de setembre de 2014 torna a presentar, aquest cop al Teatre Condal de Barcelona, L'estranya parella, amb Antonio Dechent en el paper d'Óscar.

El 2015, li va ser concedida la Creu de Sant Jordi, "per ser considerat un dels més populars en el món de l'espectacle a Catalunya".

En 2018 va guanyar el "Premi a Millor Actor" en un llarg programa de ficció al "Festival Internacional de Televisió de Montecarlo" per la seva interpretació de l'violoncel·lista Pau Casals a la pel·lícula espanyola "La força d'un silenci", de Manuel Huerga.